Balans

Oefening 3:

Deze oefening is heel erg leuk als je thuis een skippy bal hebt! Een skippybal is namelijk niet alleen bedoeld om mee rond te springen, maar je kan er ook je balans, stabiliteit, buikspieren, rug en bekken en je focus mee trainen! Erg handig dus!

Er zijn meerdere oefeningen die je kan doen, hieronder worden ze voor je uitgelegd.

  1. Balans oefening

Ga rechtop zitten op je skippy bal en buig je knieën in een hoek van ongeveer 90 graden. Ga met je rug en borst net zo zitten als dat je dat op het paard ook moet doen. Dus je onderrug strekken en je borst iets naar voren (pas wel op dat je geen holle rug krijgt). Til nu 1 knie iets omhoog zonder dat je je houding veranderd of van je skippy bal valt. Houd je knie 5 seconden in de lucht en doe dan hetzelfde met je andere knie. Dit kan je ongeveer 3 keer achter elkaar herhalen.

  1. Balans oefening

Je begint hetzelfde als bij de oefening hierboven beschreven. Dus rechtop zitten met je knieën iets gebogen. Alleen nu til je je knie niet op, maar je hele been! Steek je tenen uit en strek je been, doe nu je been iets omhoog en houd deze daar voor ongeveer 5 seconden. Daarna doe je precies hetzelfde met je andere been. Ook deze oefening kan je 3 keer achter elkaar herhalen.

  1. Balans oefening

Ga midden op de bal zitten en zet je voeten onder je schouders op de grond. Let er op dat je je onderbenen los hebt van je skippy bal. Probeer je buikspieren iets aan te spannen door je navel naar binnen te trekken.

Probeer nu voorzichtig je voeten iets van de grond te halen zonder dat je van de bal valt. Probeer ongeveer 1 minuut zo te zitten zonder te vallen! Is het jou gelukt?

  1. Stabiliteit oefening

Kan jij een push up maken? Met deze oefening maken we een normale push up nog net even iets lastiger. Nu zet je namelijk niet je benen op de grond, maar zet je ze op de bovenkant van je skippy bal. Blijf je goed in balans staan? Probeer dan 1 voor 1 je knieën iets naar je toe te halen.  Als dit je goed af gaat dan kan je het 8 keer herhalen. Voel je aan het eind je spieren al?

  1. Stabiliteit oefening

Ga met je borst op de bal liggen en je voeten op de grond, let er op dat je je voeten breed uit elkaar zet zodat je stevig ligt. Zet je handen nu naast je borst op je skippy bal en richt je vingers naar binnen toe. Probeer nu je borst van de bal te drukken zonder te vallen. Is het jou gelukt? Dan maken we het nog iets lastiger. Als je in deze houding staat probeer je dit zo lang mogelijk vast te houden! Ze noemen dit ook wel planken. Het is hierbij belangrijk dat je je billen probeert aan te spannen.