Spelletjes met je pony

Heb je de spellen met je pony uit het nieuwe zomernummer van Bixie&Friends geprobeerd?! We hebben nog meer coole ideeën voor je, joehoe! Komt ie!

  1. Alle ballen verzameluuuuhhhh!

Voor dit spel maak je twee teams. Op de korte zijdes van de bak zet je zes pionnen, dus in totaal heb je dus twaalf pionnen nodig. Op deze pionnen leg je tennisballen en aan het einde van de bakrand zet je een mand. Van beide teams rijdt steeds één ruiter met pony langs de bakrand en probeert de ballen van de pionnen af te halen. Vervolgens moeten de ballen in de mand worden gegooid. Valt een bal op de grond, dan telt die niet mee. Het team dat de meeste balletjes in de mand heeft zitten, heeft gewonnen. Lukt het jou om alle zes de ballen vast te houden en in de mand te gooien?!

 

  1. Annemaria Koekkoek

Bij Manege Het Loenhorst in Hummelo is het spel Annemaria Koekkoek heel populair, vertelt eigenaar Joke Meier. Ze doen dit spel tijdens ponykampen en ook wel eens in de laatste tien minuten van de gewone les. Joke: ‘Bij dit spel gaan alle ruiters met hun pony’s aan de korte zijde van de rijbak staan en stappen of draven ze richting de overkant. De instructeur staat aan de overkant en kijkt de andere kant op, zodat ze de kinderen niet kan zien. Wanneer ze “Annemaria Koekkoek” heeft geroepen, moeten alle pony’s zo snel mogelijk stilstaan. De instructeur kijkt na het roepen direct om en als ze nog een pony ziet bewegen, is die ruiter af. Uiteindelijk blijft maar één ruiter over: de winnaar!’

 

  1. Koekhappen

Koekhappen is niet alleen leuk, maar ook heel lekker! Aan een (was)lijn worden koeken vastgemaakt en je moet proberen om, terwijl je op je pony zit, een koek op te eten. Maar let op, je mag je handen niet gebruiken! Speel je dit spel met andere kinderen? Wie als eerste de koek op heeft, wint. Maak het nog moeilijker door dit stappend te doen!

 

  1. Pimp je pony

Bij manege Het Loenhorst spelen ze nog een ander leuk spel: Pimp je pony. Joke vertelt: ‘Bij dit spel kleed je je pony en jezelf zo gek mogelijk aan. Vlecht zijn manen in met mooie linten, zet een vrolijke pet op of doe een sjaal om bij je pony. Hierna volgt een uitgebreide modeshow waarbij iedereen zijn outfit laat zien. Wie de leukste outfit heeft, wint een prijs.’

 

Foto's Arnd Bronkhorst en Esther Regelink