Hoefijzerkoekjes bakken
Houd jij ook zo van koekjes bakken? Verras je familie eens met deze lekkere hoefijzerkoekjes!
Dit heb je nodig:
(voor ongeveer 40 koekjes)
100 gram boter (op kamertemperatuur)
125 gram tarwebloem
1 mespuntje bakpoeder
60 gram gemalen amandelen
60 gram fijne kristalsuiker
½ zakje vanillesuiker
2 eierdooiers
1 eiwit
60 gram amandelschaafsel
100 gram pure chocolade
Versiering (optioneel)
bloem voor het bestuiven
(In kader)
Zet dit vast klaar:
keukenweegschaal – mes – kom – mixer – bakplaat – bakpapier – schaaltje – vork – keukenkwastje – ovenwanten – taartrooster – spatel – pan
Aan de slag:
- Verwarm de over voor op 200 °C. Snijd de boter in stukjes. Doe die met de bloem, het bakpoeder, de amandelen, suiker, vanillesuiker en de eierdooiers in een kom. Kneed alles eerst met de deeghaken van de mixer en dan met je handen tot een glad deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol slierten zo dik als een potlood van het deeg. Snijd ze in stukjes van 9 cm lang. Leg de stukjes deeg in de vorm van een hoefijzer op het bakpapier op de bakplaat en druk iets plat.
- Klop het eiwit met een vork. Bestrijk de deeghoefijzertjes met het eiwit en strooi hier het amandelschaafsel op. Druk de amandelen voorzichtig aan. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in het midden van de oven tot ze licht bruin gekleurd zijn. Laat de koekjes afkoelen op het taartrooster.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Dit doe je door een kom in een pan met heet water te zetten, of een kleinere pan in een grote pan met heet water te hangen. Vraag een volwassene om je hier even mee te helpen. Blijf roeren totdat de chocolade helemaal gesmolten is, let erop dat er geen water bij de chocolade komt.
- Doop de punten van de boogjes in de chocolade. Je kunt de uiteinden vervolgens bestrooien met wat versiering. Wij hebben voor sterretjes gekozen voor een extra feestelijk effect. Laat de chocolade goed afkoelen, dit kan eventueel in de koelkast.
En daarna: Smullen maar!