Endurance

Bij endurance moeten jij en je pony een goed uithoudingsvermogen hebben. Bij deze discipline worden er speciaal uitgezette routes gereden. Deze routes kunnen een lengte hebben tussen de 20 km en 160 km. Lang he?! Deze routes worden op tijd gereden en gaan dwars door de vrije natuur. Hoewel endurancewedstrijden op tijd worden gereden, staat het welzijn van het paard voorop. De deelnemende paarden worden daarom voor, soms tijdens en na de wedstrijd door een dierenarts gecontroleerd. Vanaf 7 jaar mag je meedoen aan deze wedstrijden. Leuk he?

Wat is het verschil tussen endurance en een buitenrit?

  • Bij endurance wordt het paard wordt gecontroleerd op fitheid voor en na de rit. Dat betekent dat je paard binnen een bepaalde tijd na het rijden van de rit onder een bepaalde hartslag moet zitten. Ook wordt je paard nog op andere gezondheidseisen gecontroleerd.
  • Je moet de rit met een bepaalde tijd afronden. Je moet zo dicht mogelijk bij deze tijd in de buurt komen. Dus niet te snel, maal ook niet te langzaam. Een leuk puzzeltje dus!

Je hebt allerlei paardrijdspullen voor de endurance. Deze zijn speciaal gemaakt, zodat het totaal gewicht minder is. Dan hoeft je paard minder zwaar te dragen.