Zoek een manege

Beginnen met paardrijden doe je op een FNRS-manege. Dit zijn maneges waar je goed leert paardrijden van gediplomeerde instructeurs. Je rijdt op ervaren pony's of paarden waar goed voor gezorgd wordt. Benieuwd welke FNRS-maneges er bij jou in de buurt zijn? Klik op de volgende link, zoek een manege en maak een afspraak voor een proefles! → Zoek een FNRS-Manege (opent op fnrs.nl)

FNRS-maneges zijn te herkennen aan het blauwe FNRS bord met de afbeelding van een paard, dat op de meeste maneges bij de ingang hangt. Onder de namen staan sterren. Die geven een indicatie van wat je kunt verwachten, net zoals bij hotels. De één voelt zich prettig bij een grote manege met veel faciliteiten, de ander gaat liever naar een kleine manege. Er wordt les gegeven op alle niveaus. Dus niet alleen beginners, maar ook gevorderden kunnen bij een FNRS-manege terecht om nog beter te leren paardrijden!

 

Leren paardrijden
Op FNRS-maneges leer je paardrijden en volg je de officiële ruiteropleiding van de paardensportbond, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Grote paardensporthelden als Jeroen Dubbeldam, Anky van Grunsven en Britt Dekker rijden allemaal wedstrijden bij de KNHS. Jeroen en Anky hebben zelfs gouden medailles gewonnen op de Olympische Spelen!

De ruiteropleiding bestaat uit drie fasen (brons, zilver en goud). In elke fase kun je super gave sterren en speldjes verdienen. Deze kun je mooi op je rijjasje of clubtrui spelden en geeft aan hoe goed je al kunt rijden. Vet gaaaaf dus! Meer weten? Vraag er naar op de manege of check:  Alles over de KNHS Ruiteropleiding