Bixie&Friends Proeven en Parcoursen

Speciaal voor Paardrijden met Bixie&Friends zijn er Bixie&Friends Proeven en Parcoursen ontwikkeld. Deze proeven en parcoursen zijn er voor alle kinderen die proeven of parcoursen met een pony willen rijden. Dit kan met een eigen pony, maar ook met een manegepony. Een Bixie&Friends Proevendag kan bestaan uit verschillende onderdelen: Spelletjes, Ponyleiden, Zit-/Longeproef, Dressuur, Voltige, Springen en Eventing. Omdat het belangrijk is dat jij plezier hebt tijdens de Bixie&Friends Proevendagen, is het zo makkelijk mogelijk gemaakt.

Je kunt instromen op jouw eigen niveau en wil je graag een stapje terug of vooruit? Dan kan dat. Vind jij of je pony het rijden van een proef of parcours nog een beetje spannend? Dan loopt er gewoon iemand met je mee. Alle proeven en parcoursen mogen begeleid worden door iemand van 18 jaar of ouder. Geen probleem! Dat geeft een fijn gevoel toch? Voor ons is iedereen een winnaar, daarom hoeven er geen prijzen uitgereikt te worden. Wel krijg je tips en tops mee op je protocol zodat weet waar je nog op kunt oefenen en kan je een mooie stempel in je paspoort verdienen als je voldoende punten hebt gehaald voor jouw proef. 

Alle Bixie&Friends Proeven en Parcoursen vind je in het Bixie&Friends Proevenboek. Je kunt dit kopen via je manege of vereniging of bestellen in de KNHS-webshop via www.agradi.nl/knhs-webshop. In dit boekje staan ook alle regels die gelden voor het rijden van Bixie&Friends proeven en leuke spelletjes die je kunt doen met je pony.