Bixiedag 2019

Op woensdag 1 mei 2019 wordt alweer voor de elfde keer de Bixiedag in Ermelo gehouden. Op deze dag staat op het KNHS-centrum alles in het teken van ponyplezier. Als je van pony’s houdt, dan mag je deze enorm leuke dag in de meivakantie zeker niet missen. Heb je geen eigen pony, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

De Bixiedag is voor iedereen van 4* tot en met 13 jaar (menners vanaf 7 jaar) die lid is van de KNHS en niet hoger dan L-niveau rijdt. Als je mee wilt doen aan de Bixie Rubrieken heb je een Bixie startkaart nodig, deze startkaart is gratis. Ook kinderen zonder eigen pony zijn van harte welkom. Ieder jaar zijn er namelijk leuke activiteiten zoals de voltigeles en paardentaarten maken. Wil je niets missen en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de Bixiedag? Hou het Facebook-event in de gaten

Voor deelname van kinderen in de leeftijdsgroep 4 tot 6 jaar aan Bixierubrieken gelden de volgende spelregels;

 • Door kinderen onder de 6 jaar kan alléén deelgenomen worden aan de Bixie begeleidingsproef, de AA-dressuur en het AA-springen en aan de spelletjes. Hierbij is het niet toegestaan dat het kind zelfstandig rijdt. Deelnemers onder de 6 jaar moeten begeleid worden door een begeleider van 18 jaar of ouder waarbij het verplicht is dat de pony is aangelijnd zowel tijdens de proefjes als tijdens het losrijden.
 • Inschrijven en deelnemen aan Bixie rubrieken is alléén mogelijk met een Bixie start/stempelkaart

Klik hier om je in te schrijven

 

Inschrijven gaat via bovenstaande inschrijfknop. Per rubriek mag er door een deelnemer maximaal één maal ingeschreven worden. Een pony mag aan maximaal vier rubrieken deelnemen, de ponyversierwedstrijd en de voltige (= op een ervaren voltigepaard) worden hier niet meegerekend.

Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen inschrijving. Inschrijven is alleen mogelijk met je KNHS-relatienummer, houd deze dus bij de hand. Als je je wilt inschrijven volgt ook direct de betaling, zorg er dus ook voor de je je randomreader, bankgegevens etc. bij de hand hebt.

Ook als je wilt deelnemen aan de dressuur-, spring-, cross-, voltige-, of menlessen en de ponyversierwedstrijd gaat de inschrijving ook via bovenstaande inschrijfknop. De proefjes en de lessen rijd je met je eigen pony, houd er rekening mee dat ze je pony alvast hebt losgereden voor de les of proef. Alleen voor de voltigeles heb je geen eigen pony nodig.

Heb je nog vragen of problemen met inschrijven? Neem dan contact op via e-mail: Sport@v2-facility.nl of telefonisch via 0411-724444.

Er wordt geen klassement opgemaakt tijdens de Bixiedag. Plezier staat deze dag voorop!

PROGRAMMA

Je kunt tijdens de Bixiedag meedoen aan vier verschillende rubrieken. Er zijn dressuur-, spring-, cross-, voltige-, of menlessen. Ook dit jaar staat er weer westernles en Working Equitaton op het programma. Dit jaar is er ook weer het SoSo Bixie spel waar je met je pony aan mee kunt doen. Verder zijn er zoals vanouds wedstrijden springen en dressuur waar je aan mee kunt doen. Ook is er weer obstakeltraining en kun je de conditie van je pony testen tijdens de Endurance conditietraining. De stokpaardjes en de ponyversierwedstrijd zijn dit jaar natuurlijk ook weer onderdeel van het programma.

Alles overzichtelijk op een rij: 

 • Dressuur (begeleidingsproef, AA, A, B1)
 • Springen (AA & A springen)
 • Crossles
 • Dressuurles
 • Springles
 • Voltigeles
 • SoSo Bixiespel
 • Ponyspelletjes
 • Obstakel traning
 • Endurance training
 • Mennendressuur
 • Mennenvaardigheid
 • Marathonles 
 • Paardenvoetbal
 • Westernles
 • Trec
 • Working Equitation les
 • Ponyversierwedstrijd

PONYVERSIERWEDSTRIJD

Er is ook weer een ponyversierwedstrijd waar je leuke prijzen kunt winnen! Je kunt hieraan alleen deelnemen als je je hiervoor opgegeven hebt. Je moet hiervoor je eigen toiletteerspullen en versierselen meebrengen. Zorg dat je minimaal 5 minuten voor aanvang klaar staat bij de ring.

Let bij het uitkiezen van de versierspullen wel goed op de veiligheid. Zorg er voor dat je alles goed vastmaakt, zodat je pony niet schrikt van loszittende onderdelen. Het gebruik van verf of glitters op de vacht, manen of staart van de pony is niet toegestaan. De versierwedstrijd vindt plaats in de ring bij het strodorp op het buitenterrein. Ga je bij de versierwedstrijd op je pony zitten dan moet je natuurlijk wel je cap op en moet je pony een zadel en hoofdstel dragen.

KLEDING

Als deelnemer moet je een correct trainingstenue dragen bestaande uit in ieder geval rijlaarzen of chaps en een veiligheidshelm. De veiligheidshelm moet ook gedragen worden door de menners en de begeleiders van de menners. Als je meedoet aan de crosslessen ben je verplicht een bodyprotector te dragen, ook voor de marathonles wordt het dragen van een bodyprotector aangeraden. Bijna alle rubrieken vinden buiten plaats, dus houd hier met je kleding rekening mee. Vergeet je zonnebrand niet bij zonnig weer!

Voor de voltige les raden we aan om flexibele schoenen of sokken te dragen in plaats van rijlaarzen. Bij deelname aan de Bixie rubrieken dressuur en springen gelden de regels uit het Bixieboekje. Het dragen van sporen is niet toegestaan.

OVERIG

Wanneer je op het KNHS-terrein op je pony zit is een zadel, hoofdstel en een cap verplicht. Omdat er veel pony’s deelnemen tijdens de Bixiedag willen we je vragen je pony niet mee te nemen naar andere plekken dan de rubrieken of lessen waaraan je deelneemt.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via e-mail: Sport@v2-facility.nl of telefonisch via 0411-724444.